Атакувавши Ізраїль бойовики, можливо, здійснили стратегічну помилку, вважають аналітики / фото REUTERS

Бойовики ХАМАС довели, що вони більш амбітні й тактично спроможніші, аніж очікувалося.

Пропорційно втрати, яких у суботу, 7 жовтня зазнав Ізраїль, "є більшим ударом, ніж той, якого Сполучені Штати зазнали 11 вересня", повідомляє Atlantic Council у своєму огляді. Війська Ізраїлю завдаватимуть серйозних ударів по супротивнику, зокрема, авіаційних.

"Імовірним результатом буде суттєва деградація ХАМАС і значні руйнування в Газі. І, так само як 11 вересня виявилося довгостроковою стратегічною помилкою для "Аль-Каїди" (міжнародна терористична суннітська джихадистська організація - Ред.), 8 вересня, ймовірно, виявиться такою ж стратегічною помилкою для ХАМАС", - зазначили аналітики.

Відео дня

ХАМАС проти Ізраїлю - що треба знати сьогодні

Угруповання бойовиків ХАМАС рано вранці 7 жовтня атакувало Ізраїль із території сектора Гази - було завдано масованого ракетного удару, крім того, супротивники ізраїльтян прорвали кордон. Бойовики захоплювали населені пункти й вбивали військових та мирних людей, а також брали полонених.

Влада Ізраїлю розпочала проти бойовиків операцію "Залізні мечі" і завдавала ударів у відповідь по сектору Гази. Агентство Bloomberg писало, що напад на Ізраїль бойовиків ХАМАС - найбільший провал ізраїльських спецслужб за 50 років. 

Повідомлялося, що кількість загиблих унаслідок вторгнення ХАМАС в Ізраїль зросла до понад 300 осіб. Інформація про те, що загинула громадянка України, перевіряється.

Трагедія в США 11 вересня - що треба знати

11 вересня 2001 року у Штатах сталася страшна трагедія - члени терористичної організації "Аль-Каїда" викрали чотири пасажирські літаки. Два з них врізалися у Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку і спровокували страшні пожежі. Через кілька годин вежі обвалилися, призвівши до величезної кількості жертв. Ще один літак ударив у Пентагон у Вашингтоні, а четвертий, завдяки героїчним діям пасажирів, розбився у полі в Пенсильванії, не долетівши до своєї можливої цілі - об'єкта у Вашингтоні.

Ця трагедія вважається найбільшим терактом в історії, призвавши до загибелі тисяч невинних людей. 11 вересня стало символом пам'яті про жертви тероризму та є нагадуванням про потребу в єднанні та протидії екстремізму у всьому світі.

Вас также могут заинтересовать новости: