ХАМАС показав трьох заручниць у відео / скріншот

Палестинське угруповання ХАМАС оприлюднило відео із заручницями, захопленими під час нападу на Ізраїль 7 жовтня.

В ролику, який поширили офіційні ресурси ХАМАСу, знято трьох жінок. Дві з них сидять мовчки, а третя виголошує промову, в якій емоційно лає прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Зокрема жінка вимагає від ізраїльської влади домогтися звільнення її та інших заручників, а також звинувачує Нетаньяху в тому, що він не зміг запобігти нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Варто зазначити, що цю промову жінка виголосила після понад трьох тижнів полону у терористів та ймовірно під тиском та погрозами. Особи цих трьох жінок на відео поки що не встановлені. 

Оновлено о 16.55. Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю назвав публікацію цього відео "жорстокою психологічною пропагандою" та звинуватив ХАМАС у скоєнні воєнного злочину.

Сам прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху у своєму Твіттері теж відреагував на відео, звернувшись напряму до полонянок.

"Я обіймаю вас. Наші серця з вами та іншими викраденими. Ми робимо все, щоб усіх викрадених і зниклих безвісти повернути додому", – написав він.

Також Нетаньяху назвав імена цих трьох жінок – Даніель Алоні, Рімон Кіршт та Олена Трупанова (ізраїльські ЗМІ написали ім'я як Yelena Trupanob).

Заручники в руках ХАМАС

Як писав УНІАН, зараз в полоні у ХАМАС перебуває понад 200 заручників, серед яких є як ізраїльтяни, так і громадяни третіх країн. Іх звільнення Ізраїль називає головною умовою для припинення своєї військової операції в Газі, що набирає обертів у ці години.

За три тижні, що минули від нападу 7 жовтня, ХАМАС звільнив чотирьох жінок-заручниць. Журналістам вони розповіли про нелюдські умови та жорстоке ставлення, яке їм довелося пережити.

Також відомо, що принаймні частину заручників вбили після захоплення в полон. Зокрема, як стверджує президент Ізраїлю, бойовики жорстоко стратили німкеню, чиє фото облетіло весь світ 7 жовтня.

Вас також можуть зацікавити новини: