Ілон Макс запропонував "мирний план" для України і нарвався на різку критику / фото REUTERS

Москва могла підкупити американського бізнесмена Ілона Маска, який днями оскандалився у мережі вигідними Росії пропозиціями, як закінчити війну в Україні.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський на YouTube-каналі Фейгін Live.

За його словами, спочатку сам він був упевнений, що Маска могла спокусити якась агент КДБ.

"Це КДБістський текст... Що оригінального у цьому тексті? Він же під копірку. Те ж саме зараз вимовляють такі світові знаменитості, як Орбан, Трамп, Папа Римський", – заявив Піонтковський.

"Через кілька днів більш цинічні мої колеги мене поправили "Ви ж пам'ятаєте, що у Маска якісь серйозні фінансові проблеми були?"... Є зафіксований у відкритих джерелах величезний внесок невідомого іноземного інвестора в кілька мільярдів доларів. Отже, ніякий не агент. І, можливо, навіть сексуальна орієнтація у нього (Маска) зовсім інша, як зараз модно, а просто бабки, дуже великі", – додав публіцист.

Ілон Маск та його "мирний план" для України

3 жовтня Ілон Маск у своєму Twitter запропонував нібито свою версію "мирного договору" між Україною і Росією.

Зокрема, бізнесмен запропонував провести повторні "вибори" під контролем ООН на захоплених росіянами українських територіях.

На "мирний план" Маска відреагував президент України Володимир Зеленський. Він опублікував опитування: "Який Ілон Маск Вам подобається більше?" з двома варіантами відповіді: "Той, який підтримує Україну" або "Той, який підтримує Росію".

Вас також можуть зацікавити новини: