Іран почав поставки своїх ракет Росії / скріншот

Поставка іранських ракет в Росію свідчить про те, що Захід виявився гіршим союзником для України, аніж Іран для Росії. Таку думку висловив італійський військовий аналітик Томас Тейнер.

"Іран: 400 ракет до Росії. Захід: бісове нічого до України. Захід як союзник поганий. Тисячі перехоплювачів і ракет на наших складах, але черв’яки, такі як Шольц і Байден, і вся Республіканська партія США дозволяють іранським муллам (!) і північнокорейському Кім Чен Ину визначати наше майбутнє", – написав він у своєму Твіттері.

Наголошуючи на необхідності подальшої підтримки України, Тейнер також навів графік, на якому зображена динаміка воєнних втрат СРСР у війні проти Німеччини. Як свідчить графік, чим більше зброї СРСР отримував за ленд-лізом, тим меншими були втрати Червоної Армії.

Відео дня

"Кожного разу, коли якийсь ідіот каже, що Червона армія "побила Вермахт", я витягую цю таблицю. Німці масово вбивали радянських солдатів, доки американська ленд-лізівська техніка не врятувала їхню дупу", – пише він.

twitter.com/noclador

Росія отримала балістичні ракети з Ірану

Як писав УНІАН, сьогодні авторитетна інформагенція Reuters повідомила із посиланням на власні джерела, що Іран надав Росії близько 400 балістичних ракет. Частина з них – це ракети "малої дальності" Fateh-110, Zolfaghar, які здатні знищувати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів.

За даними джерел, поставки стартували на початку січня після тривалих переговорів. Неназваний іранський військовий чиновник розповів, що було принаймні чотири поставки ракет, і найближчими тижнями їх буде ще більше.

Інший високопосадовець заявив, що деякі ракети було відправлено у Росію морським транспортом через Каспійське море, а інші - доставлено літаком.

Вас також можуть зацікавити новини: