Країни Європейського Союзу поступово знімають обмеження, введенні через пандемію COVID-19.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Так, Чехія, яка першою у Європі закрила свої кордони, тепер першою її відкриває. Щоправда, привідкриває. Чехам дозволено виїжджати в інші країни, зокрема у несуттєві поїздки. Наприклад, на відпочинок. Але в’їжджати у Чехію іноземцям, як й раніше, заборонено. Виключення зробили для студентів і для ділових поїздок з ЄС.

Читайте такожPolitico: У США перевіряють, чи хтось може зробити з коронавірусу біологічну зброю

Загалом, у ЄС до 15 травня діє централізована заборона на в’їзд до країн-членів для всіх іноземців. Нині поширюються думки, що заборону продовжать.

У Єврокомісії навіть самим європейцям не радять планувати свої літні подорожі, а Іспанія цього літа, найімовірніше, не прийматиме. Хоч у Європі думають, як зробити подорожі цього літа можливими, оскільки деякі з держав отримують від туризму значний відсоток прибутків.

Тим часом у Німеччині розробили рекомендації для авіаперевізників: носіння маски, дистанція, вибірковий контроль температури пасажирів. Схожі пропозиції розробляють і в Брюсселі.

Хоча поки що рано говорити про відновлення регулярного авіасполучення. Коли це може статися – ніхто сказати не готовий. Тож повернення до звичного життя, яким воно було ще 2 місяці тому, мова не йде. Ба більше, так триватиме, поки не знайдуть вакцини чи ліків проти COVID-19 із доведеною ефективністю.

Як повідомляв УНІАН, в ООН заявили, що карантинні заходи, оголошені урядами країн світу через пандемію, можуть згубно впливати на життя і безпеку людей, їхній доступ до медичної допомоги, речей першої потреби та на дозвілля. Тому необхідно ухвалити заходи, щоб мінімізувати можливі наслідки цього.