Контроль на кордоні Австрії та Німеччини / Фото REUTERS

Міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеегофер (Horst Seehofer) оголосив, що німецький уряд домовився з Австрією, Францією та Швейцарією про подовження прикордонного контролю на кордонах із цими країнами до 15 червня.

За його словами, метою німецького уряду є відновлення з середини червня вільного пересування в межах Європейського Союзу. Про це пише DW.

Водночас уже з суботи, 16 травня, контроль на всіх німецьких кордонах стане вибірковим, а кордон з Люксембургом - знову прозорим. За словами Зеегофера, переговори про аналогічне повне відкриття кордону ведуться також із Данією. На кордонах ФРН з Нідерландами та Бельгією вже зараз проводяться лише вибіркові перевірки.

Відео дня

Читайте такожУ Польщі вирішили не відкривати кордони до 12 червня

Польща оголосила, що триматиме свої кордони на замку до 12 червня. Проте Зеегофер запевнив, що з урядами Польщі та Чехії ведуться переговори про послаблення контролю та скасування вимоги про карантин приїжджих.

Через пандемію викликаного коронавірусом захворювання COVID-19 Німеччина 16 березня обмежила в'їзд на свою територію. Відтоді потрапити до ФРН могли лише ті іноземці, які мали поважну причину, як-от водії-далекобійники або медики.