Королева Єлизавета скасувала традиційний прийом у Шотландії \ фото gettyimages.com

Королева Великобританії Єлизавета II скасувала традиційний прийом у замку Балморал, що викликало нові побоювання за здоров’я 96-річної правительки.

Як зазначає Mirror, зазвичай королева зустрічає своїх шанувальників біля воріт Балморала, щоб відсвяткувати початок її щорічних літніх канікул у Шотландському маєтку. Але завтрашня церемонія була скасована та замінена "невеликим приватним заходом".

Це відбувається на тлі підвищеного занепокоєння здоров'ям 96-річної королеви через її епізодичні проблеми з мобільністю.

Відео дня

"Традиційний прийом у Балморалі зазвичай закріплений у календарі королеви, і вона дійсно любить вітати місцевих жителів, які приїжджають, щоб побачити її. Гірке розчарування, що церемонія не відбудеться у її традиційній формі", - прокоментував королівський експерт.

Королева Єлизавета II зазвичай оглядала почесну варту Балаклавської роти 5-го батальйону Королівського полку Шотландії. Але цього року монарх, яка є головнокомандувачем Королівського полку Шотландії, натомість відвідає приватний захід на галявинах Балморалу в межах замку. Ні телекамер, ні репортерів на цьому заході не передбачається.

Як повідомляв УНІАН, королівський сім'я Британії вирішила допомогти особам, постраждалим від війни в Україні, і відчинила двері свого будинку. Повідомляється, що деякі члени сім'ї вже розмістили у себе українців, проте інформація зберігається в секреті з метою безпеки. 

Вас також можуть зацікавити новини: