Греція передумала посилювати карантинні обмеження через втому від пандемії / фото ua.depositphotos.com

Уряд Греції поки що відмовився від планів ввести нові заходи зі стримування коронавірусу в країні через втому людей від тривалої надзвичайної ситуації.

Про це заявив офіційний представник уряду Стеліос Петсас, повідомляє Європейська правда з посиланням на Ekathimerini.

Читайте такожУ Європі та світі вирує коронавірус: як діє влада різних країн

Відео дня

Очікувалося, що сьогодні уряд Греції схвалить нові обмеження, які мали бути спрямовані на регіон Аттика, де як і раніше зосереджено більшість нових випадків захворювання. Утім жодні заходи не будуть оголошені.

За словами Петсаса, заходів, які зараз реалізує уряд, "занадто багато".

"Постійно обтяжувати населення [новими] заходами і не зосереджуватися на їх сумлінному дотриманні буде проблематично і, можливо, призведе до зворотних наслідків", - сказав він.

Петсас зазначив, що в Греції, як і в інших країнах, спостерігається зростання числа нових випадків захворювання, але ситуація залишається стабільною.

Разом із тим він визнав, що в Аттиці ситуація досить напружена, але МОЗ збільшує кількість відділень інтенсивної терапії.

Коронавірус у світі: останні новини

  • Станом на ранок п'ятниці, 9 жовтня, у світі на інфекцію, викликану новим коронавірусом SARS-CoV-2, захворіли понад 36,4 млн осіб.
  • За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі був встановлений новий антирекорд за кількістю хворих коронавірусом упродовж 24 годин. Так, за добу в усьому світі було зареєстровано 338 779 нових випадків коронавірусу.