Байдену теж пропонують експериментальні ліки від COVID-19 / REUTERS

Компанія Regeneron Pharmaceuticals розробила коктейль з антитіл, який отримав президент Дональд Трамп для лікування від COVID-19. В компанії кажуть, що зв'язалися з його опонентом Джо Байденом і запропонували йому препарат теж.

Як пише Newsweek, виконавчий директор Леонард Шліфер визнав, що його компанія передала експериментальні ліки від коронавірусу Трампу минулого тижня. Хоча препарат ще не був схвалений для широкого використання жодним регулятором в США. Ранні випробування показали, що коктейль антитіл скорочує вірусне навантаження й полегшує симтоми у пацієнтів з коронавірусом. Хоча він не дуже допомагає людям з тяжкою формою COVID-19.

Читайте такожForeign Policy: Що буде, якщо Трамп помре від коронавірусу?Компанія випробовує свій препарат на добровольцях серед пацієнтів у лікарнях, а також як профілактичний засіб серед людей, у кого захворів хтось з рідних. Шліфер розповів, що прохання Трампа надати ліки поставило Regeneron Pharmaceuticals у "непросте становище" через відсутність схвалення препарату для широкого вжитку.

Відео дня

За словами Шліфера, чиновники адміністрації Трампа зв'язалися зі Службою з продовольства і ліків США, щоб вона дозволила використати розробку компанії для лікування президента. Журналісти Newsweek звернулися до команди Байдена по коментар про пропозицію фармакологічної компанії. Однак, поки не відомо, як демократ на неї відповів. Байден минулого тижня зробив тест на коронавірус. І результат був негативним.

Коронавірус у Трампа: що відомо