Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сьогодні повернувся до виконання своїх службових обов'язків після одужання від коронавірусної хвороби COVID-19.

Відео дня

Про це повідомляє Deutsche Welle.

З офісу на Даунінг-стріт у Лондоні він подякував британцям за те, що ті дотримуються обмежень, запроваджених з метою стримати поширення нового коронавірусу.

Джонсон заявив, що поки надто небезпечно послаблювати запроваджені обмеження суспільного життя і додав, що британський уряд за кілька днів докладніше озвучить позицію з цього приводу.

Також він подякував британцям за те, що ті дотримуються обмежень, запроваджених з метою стримати поширення нового коронавірусу.

Читайте такожВихід із локдауну COVID-19: як країни Європи починають пом'якшувати карантин (фоторепортаж)

Він також зауважив, що хоча країна наближається до завершення першої фази у боротьбі з коронавірусом, утім варто виходити з того, що можливою є друга хвиля різкого збільшення кількості інфікованих.

За даними Університету Джонса Хопкінса, у Великобританії підтвердили вже понад 154 тис. випадків зараження новим коронавірусом, близько 20,7 тис. людей померли.

Критики звинувачують уряд Джонсона у повільній реакції на спалах COVID-19 у порівнянні з іншими європейськими країнами. Також у британських лікарнях бракувало тестів та засобів захисту для медичних працівників.

Британський прем'єр повідомив про зараження коронавірусом 27 березня, з цього дня він керував урядом, перебуваючи в самоізоляції.

5 квітня 55-річного Джонсона госпіталізували, 12 квітня – виписали з лікарні.