На зерносховищах у Франції спалахнула масштабна пожежа / скриншот

Поблизу торгового порту Шеф-де-Бей в Ла-Рошелі (Франція) спалахнула велика пожежа. Зайнявся зерновий силос Sica Atlantique, вогонь поширився на три сусідні силоси, пише місцеве видання France Bleu.

У зернових силосах, обшивка яких палає, знаходяться тисячі тонн пшениці (поки вони не постраждали від вогню). Для ліквідації масштабної пожежі залучені майже 100 рятувальників.

Джерелом пожежі, як вважається, є конвеєрна стрічка всередині силосу, яка дозволяє транспортувати зерно. Наразі довкола силосів організовано 100-метровий периметр безпеки. За 110 метрів від силосів розташовані склади палива. 

Рятувальники стверджують, що, хоча у силосі завжди є загроза вибуху, для уникнення такого розвитку подій вжито всіх заходів. Всі співробітники зерносховища і мешканці прилеглих територій евакуйовані. 

Великий стовп чорного диму бачили на відстані кількох кілометрів від  місця масштабної пожежі.

Вибух в порту Туреччині 7 серпня - це треба знати

Цього тижня на території турецького порту Деріндже пролунав гучний вибух.  Це сталося під час розвантаження одного з суден. Внаслідок вибуху було пошкоджено 13 елеваторів. 

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, коментуючи інцидент, наголосив, що необхідно вивчити і дослідити причетність Росії до цих подій.

Вас також можуть зацікавити новини: