У турецькому порту пролунав потужний вибух / скріншот

У Туреччині пролунав потужний вибух у порту, є багато постраждалих.

Серйозний інцидент у Туреччині сьогодні, 7 серпня, трапився на території порту Деріндже, повідомляє cnnturk.com. За його даними, вибух у Туреччині був біля елеватора з зерном.

За відомостями місцевої влади, постраждали 10 осіб. Причина інциденту поки невідома. Пізніше повідомлялося, що вибух пролунав у момент, коли розвантажувалося одне із суден. Місцева влада вважає, що під час відвантаження зерна відбулася "детонація зернового пилу".

Варто зазначити, що момент вибуху зазняли камери відеонагляду.

Цікаві новини - що зараз треба знати

Туреччина була учасницею зернової угоди, завдяки якій після повномасштабного вторгнення РФ Україна мала змогу експортувати продовольство через порти Чорного моря.

Російська сторона у середині липня зірвала угоду й після цього намагалася закрити Чорне море для суден, які йдуть в українські порти, а також здійснювала масштабні атаки на українську портову інфраструктуру.

Нещодавно стало відомо, що три цивільні судна змогли прорвати зернову блокаду РФ у Чорному морі. За даними журналістів, у ніч на 30 липня борти Ams1, Sahin 2 та Yilmaz Kaptan пройшли турецькі протоки, походження цих суден - Туреччина/Грузія, Ізраїль і Греція.

Вас також можуть зацікавити новини: