Австрія вирішила протестувати школярів на коронавірус / REUTERS

Австрійські школи отримають 5 мільйонів наборів для тестування на коронавірус з 18 січня, заявив уряд у суботу в рамках зусиль, спрямованих на стримування поширення вірусу.

Читайте такожДо чого тут презервативи та шкарпетки: Степанов пояснив логіку заборон під час локдауну

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Відео дня

Міністр освіти Австрії Хайнц Фассманн оголосив про проведення добровільних тестів, які учні та вчителі зможуть робити принаймні раз на тиждень.

"Тестування є правильною відповіддю для подолання важких місяців до повного охоплення вакциною", - сказав Фассманн.

Австрія наказала більшості своїх шкіл перейти на дистанційне навчання для учнів з 7 по 15 січня. Неясно, коли школи знову відкриються, сказав Фасманн, висловивши сподівання, що це станеться якомога швидше.

Батькам молодших дітей буде запропоновано тестувати своїх дітей вдома, тоді як старші учні зможуть перевірити себе в школі.

"Будуть батьки, які відмовляться. Але загалом це можливість не тільки відкрити школи, але і тримати їх відкритими", – сказав міністр.

Що цьому передувало

  • Напередодні Австрія вирішила закрити свої кордони з Чеською Республікою та Словаччиною.
  • Невеликі прикордонні переходи будуть повністю закриті, а на більших прикордонних переходах буде введений фіксований контроль.
  • Раніше в Австрії була введена серія мобільних систем контролю, які перевіряли людей вибірково. Австрія виконала понад 770 тисяч перевірок з 19 грудня.