Олександр Лукашенко / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив свого основного політичного конкурента Віктора Бабаріко у корупції.

Про це пише Громадське з посиланням на Reuters.

Зробив це Лукашенку після обшуків 11 червня в офісах білоруського підрозділу російського «Газпромбанку» у справі щодо ухилення від сплати податків. Його очільником раніше був Бабаріко.

Опонент Лукашенка заперечив звинувачення у свою сторону. Він каже, що рейд провели, аби надавити політично.

Водночас Лукашенко відкидає заяви про те, що обшуки пов’язані з виборами.

«Понад усе мене вражає те, що цей негідник, я не можу назвати його по-іншому, каже: "Я не маю до цього ніякого стосунку (кримінальної справи щодо несплати податків, — ред.). Саме вони винні … Дивіться, вони були не лише його заступниками. Вони одна банда», — заявляє Лукашенко.

Читайте такожЛукашенко порівняв свого опонента на виборах з кнуром

Зазначимо, Віктора Бабаріко вважають основним конкурентом Лукашенка на президентських виборах, які мають відбутися 9 серпня. Він має тісні зв’язки з Росією. 

Нагадаємо, 31 травня в Білорусі відбулися масові акції на підтримку опозиційних кандидатів. Влада країни затримала одного з найвідоміших опозиціонерів Миколу Статкевича.

Після них Лукашенко заговорив про «майданутих» у Білорусі, що влаштовують акції протесту, і заявив, що ніяких майданів у країні не буде. А ще прийняв рішення про відставку попереднього складу уряду і вже через день призначив новий.

Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня. У них візьме участь і чинний президент Олександр Лукашенко. Він балотується вже на шостий термін.