Колеснікову викрали невідомі 7 вересня / Фото: REUTERS

Лідерку опозиції Марію Колеснікову, яку 7 вересня викрали невідомі, знайшли.

Про це повідомляє TUT.BY.

Її арештували. Нині політик перебуває у СІЗО №1 на Володарського в Мінську. Про що журналістів поінформував її батько Олександр Колесніков.

Відео дня

Читайте такожТрампа номінували на Нобелівську премію миру - ЗМІ

«Керівник слідчої групи головного слідчого управління СК Василюк зателефонував мені і сповістив, що вона арештована. Запропонував привезти передачу», – цитує видання слова батька.

Колеснікову затримували двічі: першого разу на вулиці в білоруській столиці. Тоді у події з’явився випадковий свідок, який і передав інформацію про викрадення опозиціонерки невідомими у масках.

Удруге Марію Колеснікову затримали вже на кордоні з Україною. За словами членів Координаційної ради Антона Роднєнкова та Івана Кравцова, жінку намагалися силоміць вивезти з території республіки.

Проте політик порвала паспорт і втекла з автомобіля. А самим опозиціонерам, які на той момент перебували разом з нею, вдалось прорватися крізь силовиків, що оточували чоловіків через зірвану спецоперацію, і виїхати до Києва. Про точне місцеперебування жінки не знали до сьогодні.

Репресії у Білорусі 

  • У Білорусі з 9 серпня після президентських виборів тривають масові протести й страйки з вимогою проведення нових, чесних виборів, а також відставки президента Олександра Лукашенка. За даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тихановська, яка 11 серпня виїхала до Литви, ініціювала створення Координаційної ради для забезпечення передачі влади. До неї увійшли політики, журналісти, бізнесмени та діячі культури. У президії ради - Світлана Алексієвич, Лілія Власова, Сергій Ділевський, Максим Знак, Ольга Ковалькова, Марія Колесникова, Павло Латушко.
  • У білоруській прокуратурі порушили кримінальну справу за фактом створення Координаційної ради. 24 серпня Ковалькову і Ділевського затримали, а 25 серпня суд призначив їм по 10 діб адмінарешту.
  • Член Координаційної ради, бізнесмен Андрій Воронін через тиск влади виїхав з Білорусі та просив надати притулок в іншій країні. Його підозрюють в нібито «несплаті податків і приховуванні доходів в особливо великому розмірі».
  • 5 вересня Ковалькова, яку тримали під адмінарештом, силоміць вивезли до Польщі.