Пенсіонери пообіцяли виходити на вулицю з протестами щопонеділка / фото "Радіо Свобода"

У понеділок, 5 жовтня, в Мінську пройшов «Марш пенсіонерів».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Учасники маршу зібралися на Майдані Незалежності і пройшли проспектом Незалежності до площі Перемоги, де повернули в бік Мінського державного лінгвістичного університету, щоб підтримати студентів.

Відео дня

Вони тримали плакати з написами «Пенсіонери за зміни», «Ні геноциду білоруського народу», «Я не вірю в Лукашенка, БТ і RT, вірю у своїх дітей і Світлану Алексієвич», «Пенсіонери проти всякого беззаконня, насильства і брехні» та інші. Протестувальники скандували "чесні вибори" і "хай живе Білорусь!", "Наші роки - сила", "Ми віримо, ми можемо, ми переможемо", "Йди геть!" та інші гасла.

Під навчальним закладом пенсіонери скандували "Бабусі за вас!" і "Хай живе Білорусь!". Вони поспілкувалися зі студентами і побажали їм вчитися на десятки.

Після цього колона пішла далі по проспекту Незалежності. На площі Якуба Коласа колона скандувала "щопонеділка", після чого пенсіонери почали розходитися.

Читайте такожУ Мінську понад 100 тисяч людей вимагали звільнити політиків: як це було (фото, відео)

Протести в Мінську: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.