Гайко Маас і Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас нагадав міністру закордонних справ Російської Федерації Сергію Лаврову, що Росія є країною, яка має виконувати Мінські угоди.

Як повідомляє Посольство Німеччини в Україні у мікроблозі Twitter, 19 травня відбулася телефонна розмова Мааса і Лаврова.

"Міністр Гайко Маас після вчорашньої розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим: я чітко пояснив, що співпраця Росії як сторони у реалізації Мінських домовленостей є терміново необхідною, щоб Росія та Україна змогли досягти прогресу у виконанні рішень саміту в нормандському форматі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожSüddeutsche Zeitung: Німеччина не наважується покарати Росію за атаки на її суверенітет

Як повідомляв УНІАН, за результатами "нормандського саміту" 9 грудня 2019 року у Парижі лідери України, Німеччини, Франції та Росії погодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи з розведення сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.

Також у документі йшлося про обмін утримуваними особами.

Крім того, лідери країн "нормандської четвірки" задекларували підтримку досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування.

Разом з тим в комюніке йшлося про узгодження правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і так звану "формулу Штайнмаєра".