У США скасували виступ російських артистів балету завдяки зусиллям МЗС України / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото facebook.com/dmytro.kuleba

Завдяки зусиллям Міністерства закордонних справ та української громади в США скасували виступ артистів балету російського Маріїнського театру.

Як зазначає МЗС України у Telegram, чергова спроба російських митців використати міжнародну культурну платформу для поширення пропаганди зазнала невдачі. Наше консульство звернулось з проханням в Нью-Йорк.

"Завдяки зверненню Генерального консульства України в Нью-Йорку, а також заходам української громади, організатори гала-концерту, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу "Молодіжний гран-прі Америки", скасували виступ артистів балету російського Маріїнського театру. Російському театру та культурі немає місця на міжнародній арені", - акцентували там.

Відео дня
МЗС України зірвало виступ балету Маріїнського театру РФ / фото МЗС України

У МЗС наголошують, що й надалі працюватимуть над культурною ізоляцією агресора.

Як українці блокували виступ балету Росії у США

Два дні назад посол України у США Оксана Маркарова повідомила про протест українців біля театру балету Девіда Х. Коха у Нью-Йорку. За її інформацією, люди вимагали скасувати участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про акцію протесту у Нью-Йорку писали провідні американські медіа, зокрема і The New York Times.

Посол зазначила, що завдяки акції протесту участь росіян було скасовано у культурному заході. Як відомо, Оксану Маркарову призначили на посаду посла України в США у лютому 2021 року.

ЗМІ інформували, що танцівники мали взяти участь у двох виступах у Театрі Девіда Х. Коха, але керівництво Молодіжного гран-прі Америки виключило їх з програми після заяв про те, що організація надає підтримку російському уряду, приймаючи цих артистів.

Вас також можуть зацікавити новини: