Путін, каже Пугачов, планував переїзд до Іспанії / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін наприкінці 90-х років планував емігрувати з РФ і переїхати до Іспанії.

Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів колишній друг Путіна, російський бізнесмен, колишній член Ради Федерації РФ Сергій Пугачов. Зараз він живе у Франції і судиться з РФ в Гаазі. ЗМІ раніше називали Пугачова "банкіром Кремля" й "банкіром Путіна".

Зокрема, у своєму інтерв'ю він згадав одну з розмов з Путіним в 1999 році, коли той був директором ФСБ.

Відео дня

"Він мені каже:" закінчуйте ці інтриги. Мені вже набридло. Я ні туди, ні сюди". Я навіть, пам'ятаю, надихнувся: він директор ФСБ, підполковник: "Давай ми тобі присвоїмо генерал-полковника!" А він каже: "Та ти що! Боже боронь. Ні в якому разі". Я думаю:" ось все-таки людина скромна... "а він мені каже:"я потім за кордон виїхати не зможу". Він в Іспанію хотів виїхати", - розповів Пугачов.

Читайте такожЖурналіст розповів, хто й коли почне повстання проти Путіна в Москві

За інформацією Пугачова, у Путіна в Іспанії був власний будинок.

"Ну хтось, мабуть, колись купив. Я там не був. Просто пам'ятаю розповіді, як там добре: на морі будиночки й так далі. Мабуть, це ще в мерські часи", – припустив бізнесмен.

Тоді ж, за словами Пугачова, покійний президент РФ Борис Єльцин запропонував Путіну посаду прем'єра, але спочатку той від пропозиції відмовився. Згодом на нову посаду він погодився, а в грудні 1999 року став в.о. президента Росії.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міхеїл Саакашвілі назвав факт з біографії Путіна, який зв'язує його зі Сталіним.