'Ніч пройшла добре': головлікар омської лікарні розповів про стан Навального

Станом на сьогоднішній ранок у лікарів омської лікарні, куди госпіталізували російського політика Олексія Навального, є п'ять робочих діагнозів.

Читайте також"Ми стежімо за ЦІМ": Трамп відреагував на Отруєння Навального Про це розповів головний лікар омської лікарні Олександр Мураков, передає Life Shot.

"Ніч пройшла добре, стан його дещо поліпшилася, але чіткої стабільності поки немає", - зазначив він.

Відео дня

На консиліумі з московськими фахівцями з Бурденко і НМХЦ ім. Пирогова вирішили, що говорити про транспортування поки рано, тому що стан Навального нестабільний. Мураков уточнив, що транспортувати Навального буде можливо тільки після стабілізації його стану. За його словами, тоді політика можуть відправити на лікування туди, куди захочуть його родичі.

Лікар уточнив, що біологічні матеріали були відправлені на дослідження, і на ті речовини, за якими були проведені аналізи - всі негативні.

Навального отруїли: що відомо на даний момент

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська.
  • У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомляють, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості і патологічне мислення.
  • Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його підключили до апарату ШВЛ.
  • Правоохоронні органи РФ поки не розглядають версію навмисного отруєння Навального.
  • За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.
  • Російські ЗМІ повідомляють, що в крові Навального виявили алкоголь. У опозиціонера спростували цю інформацію: "Це неправда. Він не пив вчора і не приймав ніяких таблеток сьогодні" - повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.