Ілюстрація REUTERS

Федеральна прокуратура Німеччини і Федеральне відомство з кримінальних справ вийшли на слід другого росіянина, можливо, причетного до вбивства в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі (Торніке Кавтарашвілі).

Як пише в п'ятницю, 26 червня, журнал Der Spiegel, німецькі силові відомства підозрюють в участі в підготовці злочину російського громадянина Романа Д. із Санкт-Петербурга. Утім, слідство вважає, що це не справжнє ім'я, передає DW.

За даними видання, підозрюваний в'їхав 3 серпня 2019 року до Польщі з Білорусі на автомобілі Infinity Q50, не викликавши підозр у прикордонників.

Відео дня

Роман Д. при отриманні шенгенської візи вказав, що працює в тій же петербурзькій фірмі, яка практично не має обороту "Руст", що і затриманий і звинувачений у цій справі Вадим Красіков. Крім того, документи на отримання закордонного паспорта та на візу обидва росіянина подали в один день. Ще один збіг: і Красіков, і Роман Д., згідно з даними мобільних телефонів, за кілька місяців до нападу перебували в підмосковному Оріхові-Зуєві, де тренуються спеціальні сили ФСБ.

Читайте такожВбивство "ворога Кремля" у Берліні організував спецпідрозділ ФСБ Росії - розслідувачі

Якою саме була роль Романа Д. у підготовці нападу на Хангошвілі в берлінському парку Малий Тіргартен, поки залишається неясним, пише Der Spiegel в статті "Слід другої людини веде до Росії".

Нагадаємо, 18 червня Федеральна прокуратура Німеччини висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві Зелімхана Хангошвілі який раніше був оголошений в РФ в розшук за звинуваченням у тероризмі. Хангошвілі виїхав до Німеччини після того, як у 2015 році в Грузії на нього було здійснено черговий замах. 23 серпня 2019 року він був застрелений в берлінському парку Малий Тіргартен. Підозрюваний вбивця, громадянин Росії, був затриманий у Берліні в той же день.

Глава МЗС ФРН Хайко Маас і канцлер Німеччини Ангела Меркель не виключили можливості введення нових санкцій проти Росії.