У Фінляндії хочуть посилити прикордонні обмеження через коронавірус / REUTERS

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін вважає, що країні вдасться зупинити поширення коронавірусу за допомогою вакцинації населення і посилення обмежень.

Читайте такожАвстрія вирішила продовжити локдаун ще на три тижніПро це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

"Нам необхідно скоротити пасажирське сполучення і водночас поширити тестування на всі пункти перетину кордону - не лише на аеропорти, а також на поромне сполучення і сухопутні кордони", - сказала Марін.

Відео дня

За її словами, в муніципалітетах вже докладають всіх зусиль для здійснення вакцинації та карантинних заходів.

"Уряд розгляне також інші можливі обмеження, які готуються в міністерствах у співпраці з Відомством охорони здоров'я і соціального розвитку", - додала прем'єр.

Марін зазначила, що як мінімум до кінця весни потрібно буде одночасно з вакцинацією населення продовжувати слідувати інструкціям, спрямованим на запобігання поширенню епідемії, щоб звести до мінімуму шкоду від пандемії.

Нагадаємо, Фінляндія була серед шести країн ЄС, які у спільному листі до Єврокомісії назвали затримку поставок вакцини від коронавірусу неприйнятною та наголосили, що це підриває довіру до кампанії вакцинації.

Що цьому передувало

  • 15 січня стало відомо про наміри Pfizer найближчими тижнями скоротити заплановані обсяги поставок вакцини до Європи, що пояснили необхідністю збільшити свої виробничі потужності.