Швейцарія ввела санкції проти Білорусі / REUTERS

Швейцарія ввела санкції проти 40 білоруських чиновників за фальсифікацію виборів і причетність до застосування насильства над учасниками протестів.

Про це йдеться на сайті Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), передає НВ.

Санкції Швейцарії включають блокування рахунків і заборону в'їзду до країни.

Відео дня

"Федеральний департамент економіки змінив перелік осіб, доданих до постанови про заходи проти Білорусі. До списку додано 40 осіб. Заходи набувають чинності о 18:00 13 жовтня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як пише Наша Нива, до "чорного списку" потрапили міністр внутрішніх справ Білорусі Юрій Караєв, його заступники та інші правоохоронці, екс-голова КДБ Валерій Вакульчик та його заступники, екс-генпрокурор Олександр Канюк, голова ЦВК Лідія Ярмошина та інші представники ЦВК.

Читайте такожСиловикам у Білорусі дозволять застосовувати бойову зброю

Вибори і протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії та підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.