Подоляк закликав Радбез ООН організувати квітневий бойкот Росії / фото УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк закликав Радбез Організації Об'єднаних Націй (ООН) припинити жарти з Росією й організувати проти неї одноголосний бойкот.

Подоляк вказав, що не можна дозволити країні-терористці, яка своєю агресією проти України порушує фундаментальну статтю 4 Статуту ООН, дозволити вільно панувати в Організації. Про це він згадавши під час загальнонаціонального марафону. 

"Це не просто жарт. Це певні юридичні дії. Це не жарт, це злам глобальної системи як такої...",- сказав Подоляк.

У цьому контексті радник глави ОП закликав країни Радбезу ООН організувати масштабний бойкот проти РФ протягом усього квітня: "Це єдиний механізм, щоб поставити крапку в цьому нонсенсі", - підкреслив Подоляк. 

Як відомо, з 1 квітня РФ починає головувати в Радбезі ООН. 

Росія відзначилася новою загрозою на трибуні ООН

Нагадаємо, що днями постпред РФ в Радбезі ООН Василь Небензя відзначився новою загрозою щодо НАТО і країн ЄС.

Він пригрозив їм страхітливою "відповіддю", придумавши нову історію про розміщення не менше 100-150 американських ядерних бомб на території п'яти країн Європи. За його словами, НАТО вступило в таємну змову з Нідерландами, Бельгією, Італією, Німеччиною і Туреччиною.

Як відомо, українська влада ініціювала процес виключення Росії з Радбезу ООН ще у 2022 році. Про це 26 грудня повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба. 

Вас також можуть зацікавити новини: