Польща закриє прикордонний перехід у Бобровниках / фото REUTERS

Польща закриває прикордонний перехід з Білоруссю "Бобровники" в інтересах безпеки країни.

Рішення діятиме з 12:00 п'ятниці, 10 лютого, до подальшого повідомлення, повідомив міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський у мікроблозі Twitter. Як відомо, ККПП "Бобровники" ("Брестовиця" з боку Білорусі) - один з найбільших прикордонних переходів на польсько-білоруському кордоні.

"Через важливі інтереси державної безпеки я вирішив призупинити до подальшого повідомлення з 10 лютого цього року рух на польсько-білоруському прикордонному переході в Бобровниках", - написав він.

Відео дня

Від Білорусі відгороджуються сусіди

Як відомо, у 2021 році на польсько-білоруському кордоні загострилася криза. Тоді Литва, Латвія, Польща та Естонія звинуватили владу Білорусі у використанні нелегальних мігрантів в якості зброї.

Через кризу Литва і Польща почали будувати на своїх кордонах загородження. Влітку Литва побудувала бар'єр протяжністю близько 550 кілометрів, а Польща побудувала загородження довжиною 186,25 кілометрів. 

Нещодавно в прикордонній службі Польщі заявили, що знову фіксують зростання кількості нелегальних мігрантів, які намагаються незаконно проникнути через кордон з Білоруссю

Вас також можуть зацікавити новини: