В Амстердамі поліція водометами розігнала акцію протесту / фото nos.nl

Поліція Амстердама розігнала акцію протесту на Музейній площі, використовуючи водомети та службових собак.

Читайте такожУ Відні пройшли багатотисячні протести проти коронавірусних обмеженьПро це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

"Сотні людей зібралися сьогодні вдень на демонстрацію під назвою "Ніколи більше не голосуйте за кабінет Рютте!", організовану групою "Nederland in resistance", яка також виступає проти коронавірусних обмежень", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Муніципалітет Амстердама заборонив демонстрацію на площі, прийнявши екстрений наказ, коли з'ясувалося, що на площі зібралися сотні протестувальників, що суперечить коронавірусним обмеженням.

Поліція і кінні підрозділи неодноразово закликали присутніх покинути Музейну площу, але коли ті відмовилися, втрутилася поліція.

Виникли кілька сутичок протестуючих з поліцейськими, поліції вдалося відтіснити демонстрантів лише після застосування водометів.

Що цьому передувало

  • 15 січня уряд прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте подав у відставку  через скандал, в якому податкові органи помилково звинуватили тисячі сімей в шахрайстві з дитячими виплатами в період з 2013 по 2019 рік.
  • Близько 20 тисяч працюючих сімей помилково були притягнуті до відповідальності в судах за шахрайство і їм було наказано повернути виплати на утримання дитини та відмовлено в праві на подачу апеляції. Все це відбувалося протягом декількох років з 2012 року.
  • Деякі сім'ї через це були близькі банкрутства або змушені були переїхати через несправедливі позови на десятки тисяч євро. Так зване шахрайство зазвичай зводилося до неправильно заповненої форми або відсутності підписів.