У Білорусі затримують учасників протестів / REUTERS

У Мінську в неділю ввечері були затримані шестеро рятувальників, які намагалися витягнути з води учасників протестів. Ті таким чином намагалися сховатися від силовиків.

Про це повідомляє Euroradio з посиланням на власні джерела.

Читайте також"Марш єдності" в Білорусі: на вулиці Мінська вийшли 100 тисяч людей, десятки - затримані (фото, відео)

Відео дня

Як уточнюється, рятувальники витягли з води тих, хто стрибнув у водойму, рятуючись від ОМОНу. Після цього вони опинилися в Центральному РВВС білоруської столиці.

Видання повідомляє, що після закінчення недільного Маршу єдності силовики влаштували рейд в парку Перемоги. Деякі протестувальники для уникнення затримання стрибнули в Комсомольське озеро. Там їх підібрали рятувальники і перевезли на інший берег водойми.

Протести в Мінську: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, сталися сутички з силовиками.
  • 11 серпня в країні оголосили загальнонаціональний страйк. У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багато хто з них при затриманні та в СІЗО сильно били.
  • Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей. Масштабні акції у вихідні дні стали своєрідною традицією.