Протести в Мінську / REUTERS

У Білорусі увечері 10 серпня продовжилися масові протести. Їх учасники виступають проти фальсифікації результатів президентських виборів, які пройшли в країні 9 серпня.

Читайте такожУ Белорусі можуть запровадити режим надзвичайного стану - ЗМІ

У понеділок протести охопили відразу кілька районів Мінська, а також центральні площі інших білоруських міст і селищ. Для придушення народного повстання влада задіяла військовий спецназ, який відкрив вогонь по протестуючих.

Відео дня

За підсумками протестів в Мінську в ніч з 10 на 11 серпня відомо про як мінімум одного загиблого та велику кількість затриманих.

Як білоруси відстоювали своє право на чесні вибори - дивіться у фоторепортажі нижче.

Протести в Білорусі: з чого все почалося

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.