Політолог розповів, чого чекати від виборів президента РФ у 2024 році / фото – скріншот

Вибори 2024 року, які готують у Росії, не мають жодного політичного сенсу. Їхні результати заздалегідь передбачувані хоча б тому, що вже запроваджено концепцію електронного голосування, яку ніхто не може проконтролювати.

Як пояснив в ефірі телеканалу FREEДОМ російський політолог Дмитро Орєшкін, на "поверхню" вийде цифра, яку "намалюють" в компʼютері. Так він прокоментував підготовку Путіна до чергових президентських виборів у 2024 році. Урядовці РФ вважають, що вони все ж таки відбудуться, і Путін буде брати в них участь.

"Звичайно, впевнені (в перемозі). Те, що братиме участь у виборах президент, – це не новина, це передбачувано, це неминуче. Питання в тому, де вони знайдуть альтернативних ідіотів, які погодяться виступати там як якась прокладка. Зрозуміло, що перемогти може тільки Путін, для цього вибори і затіваються. Піти від влади він не може, тому що за ним цілий шлейф пересічних, кримінальних злочинів і непересічних злочинів на кшталт геноциду, воєнних злочинів тощо. Тому він має до кінця життя сидіти під парасолькою атомної бомби, яка йому і гарантує те, що він називає безпекою. Для цього він має бути начальником. Він де-факто начальник, тому що сидить на багнетах. У принципі, йому вибори абсолютно не потрібні, поки силові еліти, бюрократія, що називається номенклатура, на його боці, він владу зберігає", – зазначив Орєшкін.

Відео дня

За словами політолога, найцікавіше в цій історії, що Путін хоче ще й виглядати пристойно.

"Він хоче отримати перемогу ніби на всенародних виборах. Це абсолютно радянська модель психологічно, тому що було зрозуміло, що це ніякі не вибори. З одного кандидата обирали одного кандидата, насильно заганяли людей на виборчі дільниці, перевіряти підрахунок голосів нікому не дозволяли, а потім повідомляли, що 99,9% трудящих Радянського Союзу продемонстрували непорушну підтримку блоку комуністів та безпартійних. Це був ритуал, але в житті таких примітивних суспільств ритуальна складова надзвичайно важлива. От треба, щоб раз на 5 років президент ішов на вибори, або весь радянський народ, усі трудящі мають іти на вибори, як на свято, у такий спосіб виявляючи любов до керівної і спрямовуючої сили радянського народу в особі Комуністичної партії. Ось дуже важливо, щоб ця ритуальна складова працювала, інакше люди дезорієнтовані", – продовжив експерт. 

Він наголосив, що вже пізно сподіватися на те, що російського диктатора можна змістити електоральними, легальними процедурами.

"Путін уже знищив державу російську. Тому що в державі є сума інститутів, зокрема інститут виборів, інститут суддів, інститут незалежної преси, інститут приватної ініціативи, інститут конституції, який тебе захищає. Цього всього немає. Саме тому влада в Росії за допомогою виборів змінюватися вже не може. Вона може змінюватися тільки за допомогою перевороту, змови, вироку, білі капці, "Новачок", полоній, гантеля, табакерка, шовковий шарфик або шнурок – за допомогою таких політичних інструментів", – підсумував Орєшкін.

Доля російського диктатора Путіна

Колишній прем’єр-міністр Росії Михайло Касьянов вважає, що політичний вплив президента Російської Федерації Володимира Путіна суттєво зменшився. На його думку, через це російський диктатор неодмінно втратить владу протягом щонайбільше наступних півтора року. 

Російський опозиційний політик, соціолог і журналіст Ігор Яковенко каже, що якщо витягнути з кремлівського режиму Володимира Путіна, то він відразу ж розвалиться. Разом з цим відразу ж закінчиться так звана "спецоперація".

Російський опозиційний політик Ілля Пономарьов спрогнозував падіння режиму кремлівського диктатора Володимира Путіна внаслідок військової поразки в Україні. Він зазначив, що прогноз, що Путін не доживе до 2024 року, є цілком реальним.

Вас також можуть зацікавити новини: