Путін є основою кремлівського режиму / фото REUTERS

Російський опозиційний політик, соціолог і журналіст Ігор Яковенко вважає, що якщо витягнути з кремлівського режиму Володимира Путіна, то він відразу ж розвалиться. Разом з цим відразу ж закінчиться так звана "спецоперація".

"Путін повернув в значній мірі роль КДБ, яка при Єльцині була знищена. Але керували не спецслужби, керували вихідці зі спецслужб, яких Путін дуже вміло розділив на клани. Окремі представники ФСБ дійсно отримали величезну владу і величезні можливості. Але це не ФСБ, а це його представники", - сказав він в ефірі.

Політик упевнений, що якщо з цієї всієї структури можна прибрати самого Путіна, то вся ця структура обвалюється.

"Багато фашистських диктатур тримаються, вони персоналійські режими, і тому якщо Путіна вилучити з цієї структури, то вона звичайно впаде. Ну або принаймні там буде щось зовсім інше. Він залучив в цю злочинну війну величезна кількість людей і величезна кількість людей стали військовими злочинцями. Практично вся країна буде нести відповідальність за цей злочин. Але якщо Путіна зараз вилучити з цього, війна закінчиться відразу", - додав Яковенко.

Він сказав, що керівники спецслужб, Патрушев і Бортніков досить скептично ставиться до Пригожина і напевно не дуже захочуть, щоб він став на чолі країни. 

"Захід не готовий це прийняти. Захід все-таки дуже обережний і він вважає за краще відоме зло невідомому. Не виключаю, що вони в принципі готові терпіти збереження влади Путіна, тому що це відоме зло, а ось Пригожин - це взагалі чорти що і збоку бантик, не зрозуміло що це таке. І тому обережний Захід. Я не думаю, що він готовий вітати Пригожина дійсно з таким бекграундом, людину, яка мала кілька кримінальних статей. Не думаю, що колективний захід може робити ставку на Пригожина", - сказав політик.

Можливі наступники Путіна: подробиці

Колишній співробітник британської військової розвідки Філіп Інграм вважає, що засновник приватної військової компанії"Вагнер" Євген Пригожин все ще залишається улюбленцем глави РФ Володимира Путіна і його прямим політичним "спадкоємцем".

Публіцист і політолог Андрій Піонтковський заявив, що США ведуть переговори з Китаєм, в тому числі про долю Путіна, його свити і сім'ї. Зокрема, вони можуть просити Пекін умовити кремлівського царя покинути країну. 

Вас також можуть зацікавити новини: