Показники зафіксували біля кордону з Росією / Фото УНІАН

Влада європейських країн повідомляє, що біля західного кордону Росії виявлено підвищений рівень радіоактивності, який може вказувати на пошкодження паливного елемента на атомній електростанції.

Фінські, норвезькі і шведські спостерігачі за радіоактивною та ядерною безпекою заявляють, що на цьому тижні вони зафіксували невелику кількість ізотопів у деяких регіонах Фінляндії і південній Скандинавії, повідомляє видання AP.

Читайте такожСтало відомо, хто "кришує" вирубку радіоактивного лісу під Чорнобилем – ЗМІ

Відео дня

За словами експертів, сплески радіації можуть вказувати на пошкодження паливного елемента на атомній електростанції. Зазначається, що радіоактивні ізотопи не шкідливі для людини.

"Радіонукліди є штучними, тобто вони створені людиною. Склад нуклідів може вказувати на пошкодження паливного елемента на атомній електростанції", - повідомляють нідерландські експерти.

На мапі видно радіоактивний вітер, який йде з Росії / Фото Twitter виконавчого секретаря CTBTO Лассино Зебро

Також в Національному інституті здоров'я і навколишнього середовища Нідерландів заявили, що вони не можуть визначити точне місце розташування викидів радіації.

Як повідомляв раніше УНІАН, після вибуху на полігоні в Архангельську, лікар розповів, що дозиметрист втік, коли побачив цифри.