Засідання "Рамштайн" відбулося 19 вересня / фото ua.depositphotos.com

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів про підсумки засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-15"), яке відбулося на авіабазі у Німеччині.

Про це глава оборонного відомства України повідомив у соціальній мережі Facebook. Зокрема, було домовлено започаткувати ініціативу створення Коаліції спроможностей (Capabilities Coalition). "Головна мета – підготовка Сил оборони України майбутнього", - відзначив Умєров.

За його словами, для цього Міноборони визначило п’ять кластерів, які потребуватимуть першочергової уваги: протиповітряна оборона, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка. "Також закликав наших партнерів продовжувати підтримувати Україну та окреслив пріоритетні потреби", - додав міністр.

Відео дня

Він підкреслив, що українські партнери вкотре підтвердили свої зобовʼязання щодо підтримки України. "Вдячний учасникам за непохитну підтримку України. Наша армія навіть після дев’ятнадцяти місяців запеклих боїв залишається високомотивованою, і український народ не має наміру здаватися", - наголосив Умєров.

Окрім того, він повідомив, що Україна, Естонія та Люксембург запустили ІТ-коаліцію в рамках формату "Рамштайн". "Завдання ІТ-коаліції - забезпечити захищену та стійку ІТ-інфраструктуру для Міністерства оборони України та Сил оборони, яка дозволить Україні бути більш ефективною на полі бою", - заявив міністр.

Зокрема, країни-партнери надаватимуть підтримку Силам оборони у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. "Наша ціль – створити єдину цифрову екосистему бойового управління та управління оборонними ресурсами для Сил оборони", - пояснив глава оборонного відомства.

За його словами, результатом має стати краща координація та більш ефективне застосування Сил оборони та використання спроможностей, наданих країнами-партнерами

"Ми вдячні Естонії та Люксембургу за їхнє лідерство в просуванні цієї ініціативи. Дякую Бельгії, Данії, Литві та Латвії за те, що вони приєдналися до наших зусиль", - заявив Умєров.

"Рамштайн-15": які заяви пролунали 

Як повідомляв УНІАН, міністри оборони США Ллойд Остін переконаний, що час не на стороні президента Російської Федерації Володимира Путіна, бо українці у війні вистоять довше Кремля. Остін заявив, що танки M1 Abrams незабаром будуть в Україні.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що повільний наступ Збройних сил України не повинен нікого дивувати, оскільки війна на полі бою відрізняється від війни на папері.

Вас також можуть зацікавити новини: