Ердоган заявив, що Туреччина готова жертвувати життями / фото УНІАН

У виступі президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана під час мітингу в стамбульському аеропорту Ататюрка 28 жовтня, який був пронизаний релігійною тематикою, проглядається швидше політичний популізм, ніж його реальна готовність воювати. Таку думку висловив військово-політичний експерт Олександр Коваленко.

"Ердоган своїм жорстким виступом актуалізував питання про абсолютно несподівану сторону конфлікту... Невже Туреччина і справді може силовим методом втрутитися у контртерористичну операцію Ізраїлю, перетворивши її в повноцінну війну?" - зазначив експерт.

Для того, щоб відповісти на це питання, Коваленко нагадав, що Ердоган і очолювана ним Партія справедливості та розвитку (ПСР) є прихильниками ісламського консерватизму. Тобто, як зазначив оглядач, їхня ставка робиться на консервативний, релігійний електорат, і сьогодні у Ердогана з'явилася можливість об'єднати консервативне суспільство Туреччини: "Підвищивши свою електоральну стабільність, скориставшись, як би це цинічно не прозвучало, але трендовою інформаційною хвилею на секторі Гази".

Відео дня

При цьому Коваленко застеріг Ердогана від повного провалу:

"Йому не завадило б вивчити у деталях досвід Анвара Садата, як, маючи тотальну і всебічну перевагу, можна не просто програти все, а й опинитися на крок до втрати навіть своєї власної країни. На крок до втрати займаної посади Ердоган опинився цього року, навіщо ж заводити себе в історичну петлю, з якої ще нікому не вдавалося вибратися?".

Нагадаємо, 28 жовтня Ердоган виступив у Стамбулі на "Великому палестинському мітингу". У своїй промові він звинуватив західні країни, пригрозив початком релігійної війни і заявив, що Туреччина готова жертвувати життями.

Вас також можуть зацікавити новини: