У РФ генерал-полковник у відставці зажадав, щоб Володимир Путін пішов у відставку через нагнітання ситуації навколо України / фото REUTERS

Глава "Загальноросійського офіцерського зібрання" генерал-полковник у відставці Леонід Івашов повідомив, що організація вимагає від президента РФ Володимира Путіна відмовитися від злочинної політики провокування війни та покинути посаду.

Влада РФ штучно і з корисливих цілей нагнітає ситуацію навколо України, написав генерал у зверненні до лідера Росії та росіян.

Івашов зазначив, що головна загроза РФ є внутрішньою, і вона йде від моделі держави, якості влади та стану суспільства.

Відео дня

"А що сьогодні загрожує існуванню самої Росії, і чи є такі загрози? Можна стверджувати, що дійсно загрози є – країна на межі завершення своєї історії. Всі життєво важливі сфери, зокрема демографія, стійко деградують, а темпи вимирання населення б'ють світові рекорди. І деградація має системний характер...", – йдеться у зверненні.

Генерал додав, що російська модель держави нежиттєздатна, система влади та управління повністю непрофесійна й недієздатна, суспільство пасивне і неорганізоване, і в "такому стані будь-яка країна довго не живе".

У "Загальноросійському офіцерському зібранні" вважають, що керівництво Росії розуміє, що не може вивести країну з системної кризи, а це може призвести до повстання народу і зміни влади, і "за підтримки олігархату, корумпованого чиновництва, підгодованих ЗМІ й силовиків, вирішило активізувати політичну лінію на остаточне руйнування російської державності та винищення корінного населення країни".

"...війна є тим засобом, який вирішить це завдання з метою утримати на деякий час свою антинаціональну владу і зберегти награбовані у народу багатства. Іншого пояснення ми припустити не можемо", – підкреслив генерал.

У зверненні також йдеться, що застосування військової сили проти України, зокрема, поставить під питання існування самої російської держави та "назавжди зробить росіян і українців смертельними ворогами".

"...Від президента РФ, ми офіцери Росії, вимагаємо відмовитися від злочинної політики провокування війни, в якій РФ опиниться на самоті проти об'єднаних сил Заходу, ...і піти у відставку...", – сказано в документі.

Читайте такожРосія може розпочати вторгнення в Україну в будь-який день – радник БайденаВарто зазначити, що Володимир Путін в Росії перебуває при владі з кінця 90-х. Путін кілька разів ставав президентом РФ і був прем'єром. 

Президентські вибори в країні, під час яких Путіна обрали президентом, відбулися у 2018 році.

Пізніше в країні пройшов референдуму щодо внесення поправок до Конституції, які забезпечують обнулення президентських термінів Путіна, і дозволять йому взяти участь у наступних виборах (мають відбутися у 2024-му).

Нагадаємо, у 2014 році Росія захопила український Крим, вдерлася на частину Донецької та Луганської областей і підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР".

Восени 2021-го РФ загострила ситуацію на кордоні з Україною – стягнула багато військових і техніки. В Україні та на Заході заговорили про загрозу вторгнення.

Наприкінці січня 2022 року очільник Міноборони нашої країни Олексій Резніков сказав, що російська сторона перекинула до українського кордону близько 130 тисяч військовослужбовців.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов говорив, що військ РФ біля кордону України недостатньо для повномасштабного вторгнення.

Примітно, що на початку січня спікер Володимира Путіна Дмитро Пєсков стверджував, що це Україна може атакувати РФ, а не навпаки.

Вас також можуть зацікавити новини: