Соціолог розповів, чи існує в Росії суспільство / фото ua.depositphotos.com

Російський опозиційний журналіст, соціолог та екс-депутат Держдуми Ігор Яковенко заявив, що російського суспільства не існує. Населення країни-агресорки ніколи не було субʼєктом в Росії, обираючи владу власноруч, тому і не є суспільством.

"Я не знаю, що таке російське суспільство як соціолог, людина, яка вивчала населення Росії протягом тривалого періоду, ще задовго до формування окремої російської держави. Російського суспільства не існує, існує окремо атомізоване населення, яке сильно розділяється всередині себе, воно, протягом усієї історії Росії, ніколи не виступало суб’єктом", – пояснив він в ефірі телеканалу "FREEДОМ".

Яковенко наголосив, що влада в РФ не змінювалася шляхом виборів ще з часів Московського царства. 

Відео дня

"Тобто там обирали царів у результаті земських соборів, але жодного разу не було такого, що був один глава держави, потім відбулися вибори, і став інший. Такого не було жодного разу за всю історію. Суть того, що являє собою населення Росії – це популяція, яка розділена на різні частини", – додав соціолог.

Водночас він зауважив, що в Росії є частина людей, які розуміють, що РФ веде проти України загарбницьку війну, і велика їх частина покинула країну, розуміючи, що там не можна нормально жити. За його словами, Росія "непридатна для проживання". 

"Якась частина змушена була залишитися і теж категорично не сприймає те, що відбувається. Є значна частина людей, які просто намагаються не думати і не розуміти. Тому що якщо зрозуміти, що ми живемо або жили в країні, яка являє собою "російський нацистський рейх", а це саме так, країна Росія – це фашистський рейх. Якщо це зрозуміти з усіма наслідками, що випливають, це означає вихід із зони комфорту. Йде блокування ось цього розуміння і, відповідно, блокування того, що ось те, що відбувається, це поразка Росії", – резюмував Яковенко.

    Що відбувається в Росії

    Політолог Андрій Піонтковський вважає, що зараз Росією керує не тільки президент Володимир Путін, а й секретар Радбезу Микола Патрушев. Обидва, за його словами, демонструють повне клінічне безумство.

    Крім того, 30 березня Путін підписав указ про весняний призов. Згідно з документом, призвати мають не менше 147 тисяч росіян.

    Вас також можуть зацікавити новини: