Сі Цзіньпін візьме участь у зустрічі БРІКС / фото ua.depositphotos.com

Лідер Китаю Сі Цзіньпін 21-24 серпня візьме участь у зустрічі лідерів БРІКС та відвідає Південну Африку, повідомляє Reuters з посиланням на МЗС КНР.

Зокрема, наголошується, що лідери п'яти країн БРІКС (Бразилії, Росії, Індії, Китаю і Південної Африки) зустрінуться в Йоганнесбурзі наступного тижня. Мета - обговорити, як перетворити свій клуб країн, на частку яких припадає чверть світової економіки, на геополітичну силу, здатну кинути виклик домінуванню Заходу в світі.

Відомо, що кремлівський диктатор Володимир Путін не буде присутній особисто, а підключиться по відеозв'язку, оскільки йому загрожує арешт через військові злочини в Україні.

Відео дня

Очікується, що розширення блоку займатиме важливе місце у порядку денному запланованої зустрічі. Відомо, що Китай і Росія його підтримують, Бразилія чинить опір, а Індія вагається. Нібито інтерес до приєднання до блоку неофіційно проявили близько 40 країн, серед яких Саудівська Аравія, Аргентина І Єгипет.

Китай не згортає зв'язки з РФ - CNN

Раніше повідомлялось, що Китай не згортає зв'язки з Росією і наполягає на "неупередженості" Пекіна у розв'язаній премлівським диктатором Путіним війні проти України. І це попри присутність представників КНР на переговорах про мир в Україні у Джидді в Саудівській Аравії.

Європейські дипломати вважають, що головною метою появи представників Китаю на цих переговорах було "стримування" Європи від тіснішого союзу з США.

Вас також можуть зацікавити новини: