У квартиру редактора прийшли силовики \ Фото: TUT.BY

Вранці 8 вересня в квартиру редактора відділу новин TUT.BY, Галини Уласик, намагалися потрапити силовики. Пізніше зв'язок з нею зник.

Читайте такожВлада Білорусі підтверділа затримання Колесникової Як повідомила колегам Галина, з ранку хтось наполегливо стукав і дзвонив у двері, але оскільки вона нікого не чекала, двері не відкрила. Сусіди повідомили їй, що бачили біля під'їзду трьох чоловіків в балаклавах, передає news.tut.by .

Через півгодини у двері знову почали дзвонити. Галина та її дочка Валерія встигли повідомити, що в квартиру намагаються потрапити силовики - у них є санкція на обшук, порушено кримінальну справу.

Відео дня

Після зв'язок з Галиною та її дочкою зник.

Про обшук повідомила сама редактор \ Фото: TUT.BY

О 9.55 двоє міліціонерів вивели Валерію Уласик, посадили в машину і відвезли, вона встигла повідомити кореспонденту TUT.BY, що її затримали за адміністративним процесом по ст. 23.34 КоАП ( "участь у несанкціонованій акції"). У квартирі залишилася Галина Уласик, там проходить обшук, привели понятих.

Отримати коментар в МВС виданню не вдалося. У СК повідомили, що у них інформації з даного приводу поки немає.

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тіхановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • 11 серпня в країні оголосили загальнонаціональний страйк. У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них при затриманні і в СІЗО сильно били.
  • Євросоюз не визнав результатів виборів президента Білорусі.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей. Масштабні акції у вихідні дні стали своєрідною традицією.
  • 6 вересня в Білорусі пройшов "Марш єдності", в якому взяли участь понад 100 тис. осіб.