Хлопець їхав додому 48 днів / Фото: Kleon Papadimitriou/Facebook

Аби побачитися з рідними в Греції, 20-річний студент шотландського коледжу Клеон Пападімітріу подолав 3500 кілометрів на велосипеді – інші види транспорту через коронавірусний карантин не працювали.

Подорож зайняла в хлопця 48 днів, повідомили у CNN.

Клеон не встиг виїхати раніше введення жорсткого карантину в Шотландії: зізнається, не хотів пропустити жодне із занять. А коли врешті вирішив поїхати додому – то не зміг: рейси, на які він брав квитки, скасовували.

Відео дня

Читайте такожВ Німеччині голий велосипедист піймався на радар швидкості

Після цього у хлопця виникла ідея: приїхати додому на велосипеді (який, до слова, він придбав незадовго до своєї мандрівки). Після майже місяця підготовки, 10 травня, Клеон вирушив у подорож додому, маючи при собі намет, спальний мішок, консервовані сардини, арахісове масло й хліб.

Протягом усієї дороги хлопець тримав зв’язок із сім’єю, аби вони знали, де він перебуває. За день він долав 55-120 кілометрів, ночував у лісі або на галявині. Інколи він звертався до знайомих, які жили по дорозі, аби прийняти душ або переночувати у них удома.

27 червня Клеон дістався дому в передмісті Афін. За цей час він об’їхав Англію, Нідерланди, Німеччину, Австрію й Італію.

«Я лише зараз усвідомлюю, яке велике досягнення я звершив. А ще – дізнався багато нового про себе, свої межі, сили й слабкості», – сказав він в інтерв’ю.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Індії 15-річна дівчина проїхала на велосипеді понад тисячу кілометрів, щоб довезти додому травмованого батька.