Тихановська зазначила, що протести у Білорусі - це приклад для світу як боротися за свободу і демократію. / Фото: REUTERS

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявляє, що протести у Білорусі не є геополітичною революцією.

Про це вона сказала під час виступу на засіданні комітету Європейського парламенту у закордонних справах у Брюсселі. Трансляція засідання відбувалася на сайті аудіовізуальних послуг Єврокомісії.

"Білоруський бунт не є геополітичною революцією. Він не є антиросійським або проросійським. Він не є проєвропейським або проти Європейського Союзу. Він є пробілоруською революцією. Наш протест є виключно мирним і ненасильницьким", - заявила Тихановська.

Відео дня

Вона зазначила, що протести у Білорусі - це приклад для світу як боротися за свободу і демократію.

"Цього літа виникла нова Білорусь, яку світ раніше ніколи не бачив. Це відкрило новий розділ у нашій історії. Нова Білорусь буде спиратися на верховенство права. У новій Білорусі ми не будемо толерувати державне насильство і фальсифікацію виборів. Нова Білорусь - надійний партнер і країна, яку поважатимуть у світі", - підкреслила Тихановська.

Також вона заявила, що її стратегія перемоги не змінилася з виборчої кампанії, і ґрунтується на трьох вимогах - звільнення політичних бранців, припинення насильства з боку правоохоронних органів і проведення вільних виборів.

Читайте такожУ Мінську в Марші справедливості взяли участь понад 100 тисяч осіб

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів