Андрій Ілларіонов розповів про спробу змови між Росією та США, жертвою якої є Україна / фото УНІАН

Російський економіст, глава Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов вважає, що недавня розмова президентів РФ і США – Джо Байдена та Володимира Путіна, є спробою змови, під час якої жертвою є Україна.

У ході бесіди відбулося попереднє оформлення домовленостей, досягнутих між двома сторонами щодо формування байденсько-путінського альянсу проти української держави, розповів експерт в ефірі каналу "Україна 24".

"Ось те, що ми бачили протягом минулого тижня і побачимо наступного тижня, – це спроба здійснення нової змови, але тепер жертвою, очевидно, є Україна, ми бачимо, що, на превеликий жаль, претензії агресора Путіна проти України, Грузії та інших країн виявилися почутими, зрозумілими та прийнятими адміністрацією Байдена…", – сказав Ілларіонов.

Відео дня

На його думку, Байден може пожертвувати безпекою України заради безпеки Європи та всього світу.

"…ми бачимо, що під час цієї телефонної розмови (Путіна і Байдена – Ред.) 7 грудня відбулося попереднє оформлення домовленостей, які були досягнуті між двома сторонами щодо формування байденсько-путінського альянсу проти України. Рішення, як здається Байдену, безпеки Європи та світу коштом безпеки України", – вважає економіст.

Читайте такожЗагроза наступу на Україну: російський соціолог пояснив, чому Путін здатен зважитися на "безумство"Нагадаємо, 7 грудня Джо Байден і Володимир Путін дві години розмовляли за допомогою закритого каналу відеозв'язку.

У Білому домі стверджували, що президент США попередив російського колегу про рішучі економічні та інші заходи у разі посилення військової активності на кордоні з Україною.

Пізніше з'явилася інформація, що після розмови Байдена і Путіна комітет палати представників Штатів викреслив дві статті з оборонного бюджету щодо санкцій проти "Північного потоку-2".

Вас можуть зацікавити такі новини: