Для режиму Володимира Путіна загроза – українська демократія, а не "міфічні війська" НАТО, сказав російський політик / фото REUTERS

Насправді президент Російської Федерації Володимир Путін побоюється не військ Північноатлантичного альянсу (НАТО) в Україні.

Керівництво РФ побоюється того, що в українській державі буде демократична стабільність, розповів російський політик Леонід Гозман в ефірі каналу "Україна 24".

На думку політика, для режиму Путіна загрозою є українська демократія, а не "міфічні війська" Альянсу.

Відео дня

"Він (Путін – Ред.) всілякі "червоні лінії" малює. Хоча коли він каже, що "червона лінія" для нього – це Україна в НАТО чи війська НАТО на території України, насправді справа не в цьому. Мені здається, що керівництво моєї країни побоюється не військ НАТО в Україні, а демократичної стабільності в Україні…", – сказав політик.

Читайте такожГенерал сказав, що буде "надзвичайно потужним" ударом по ПутінуНагадаємо, в Україні в результаті Революції Гідності владу втратив проросійський президент Віктор Янукович, втік до РФ та попросив російське керівництво ввести війська в Україну. Росія захопила Крим та вдерлася на частину Донбасу.

Київ вирішив розірвати близькі стосунки з Москвою та взяв курс на зближення з НАТО та Євросоюзом.

В Альянсі говорили, що для України двері блоку відкриті, але необхідно реформувати збройні сили.

Нагадаємо, 1 грудня цього року Володимир Путін сказав, що хоче отримати від Заходу гарантії невступу України до Альянсу.

Потім генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що РФ не має права не дозволити українській державі стати членом блоку.

Вас можуть зацікавити такі новини: