В Ірані лунають вибухи / фото depositphotos.com

В Ірані пролунала серія потужних вибухів на стратегічних об'єктах. Повідомляється про удари по військових складах, центру виробництва боєприпасів і авіабазі. 

За повідомленням агентства ІРНА, в місті Шахід-Салімі у провінції Східний Азербайджан загорівся великий завод із виробництва моторних олив.

Водночас агентство Tasnim повідомляє, що атаці безпілотників піддалися також військовий склад в центральній провінції Ісфахан і центр з виробництва боєприпасів.

Відео дня
Військовий склад в Ісфахані, по якому було завдано удару / фото t.me/yigal_levin

Також повідомляється про вибух на авіабазі в місті Дізфуль на заході Ірану, вибухи і пожежу в містах Хамадан (захід Ірану) і Решт (північ країни). Звуки вибухів чути і в іранській столиці – Тегерані. Очевидці відзначають, що в небо над містом підняті літаки.

Оновлено: офіцер Армії оборони Ізраїля Ігаль Левін повідомляє, що ВПС армії Ірану та Корпусу вартових Ісламської революції приведені в повну бойову готовність.

Також повідомляється, що в Ірані повністю вимкнули інтернет. 

Близькосхідні джерела у повідомляють, що Ізраїль розпочав проти Ірану військову операцію. Проте офіційно ані уряд Ізраїлю, ані військові таких заяв не робили. 

Оновлено 03:25: "Іранська опозиція повідомляє про знищений підземний тунель з ракетами КВІР", – пише Ігаль Левін.

Оновлено: 03:30: Один з іранських чиновників заявив, що о 23:30 Ізраїль завдав удару по військових фабриках у місті Ісфахан. За його словами, всі атаки було відбито силами ППО.

Як зазначив Ігаль Левін, "це перша офіційна заява іранських топів, де згадується, що це нібито удари Ізраїлю".

Оновлено 03:37: "Іранська опозиція закликає іранців скасувати всі свої рейси на літаках, оскільки є велика ймовірність, що КВІР на помсту за удари (нібито) Ізраїлю по військових об'єктах в Ірані можуть почати збивати цивільні літаки", - пише Левін.

Оновлено 04:01: Очевидці в різних частинах Ірану повідомляють про інтенсивний рух літаків та гелікоптерів, пише Левін. У країні підвищена бойова готовність.

Крім того, з'явилася інформація про новий сильний вибух у Хамадані.

"Місто Келачай, Гілян. Іранська бойова авіація в небі", – додав офіцер Армії оборони Ізраїлю.

Станом на зараз даних про жертв і постраждалих немає, як і офіційної інформації від іранської влади. 

Ситуація в Ірані: останні новини

В ніч проти 29 січня стало відомо, що в Ірані прогримів вибух в одному з центрів виробництва боєприпасів Міноборони країни. Інцидент стався в місті Ісфахан. Повідомлялося, що причиною вибуху могла бути атака безпілотника. 

Раніше озброєний чоловік напав на посольство Азербайджана в Ірані. В результаті інциденту загинув співробітник охорони дипломатичної місії, а ще двоє отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: