Цепкало приїхав до Києва / Скриншот

Білоруський політик Валерій Цепкало, який раніше втік з Білорусі до Росії, тепер перебуває у Києві.

Про це повідомив прес-секретар Цепкало Олексій Урбан.

Читайте такожУ Білорусі дружину екс-претендента на посаду президента викликали на допит

Відео дня

Колишній глава Парку високих технологій і політичний опонент Олександра Лукашенка Валерій Цепкало, який раніше рятуючись від арешту втік до Москви з Білорусі, вже приїхав до України.

"Валерій Цепкало вже знаходиться у Києві", - зазначив Урбан.

Хронологія подій

29 червня в МВС Білорусі заявили, що до відомства надійшли матеріали про «факти протиправної діяльності» Валерія Цепкало, на підставі яких було розпочато перевірку. Скаргу на політика нібито написав громадянин Туреччини.

30 червня ЦВК Білорусі відмовився зареєструвати Цепкало кандидатом в президенти, заявивши, що він не зміг зібрати необхідну для висунення кількість підписів.

2 липня кандидата в президенти Білорусі Віктора Бабарика, який також був головним політичним суперником чинного глави Олександра Лукашенка, звинуватили у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків і хабарництві.

24 липня 2020 року Цепкало залишив країну, побоюючись арешту. За словами Цепкало, йому повідомили про те, що готувався його арешт. Щоб уникнути переслідування, він разом з двома дітьми поїхав до Росіъ. Дружина Цепкало Вероніка залишилася в Білорусі. Вона бере участь у виборчій кампанії кандидата в президенти Світлани Тихановської.