фото Depositphotos

Виборцям у Польщі пропонують обирати формат свого голосування на виборах: традиційний спосіб або волевиявлення поштою.

Як повідомляє "Польське радіо", відповідний проект закону було опубліковано напередодні ввечері на сторінці Сейму країни.

"Змішана система голосування, проект закону якої щойно було опубліковано на сторінці Сейму, передбачає, що голосування у Польщі під час президентських виборів може відбуватися традиційним способом, а також - для бажаючих - у кореспонденційній формі. На адресу такого виборця буде надіслано виборчий пакет", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПольща відкриває готелі, дитсадочки й ТРЦ

У випадку бажання виборця голосувати кореспонденційно, він має повідомити про це адміністрацію ґміни, а закордоном – консульство. Останній термін, коли це можна зробити - за 12 днів до дня голосування. Примітно, що це не стосується осіб, що перебувають на самоізоляції чи карантині через коронавірус. Вони зможуть подати заявку на таке голосування за п'ять днів до виборів.

Як зазначається, такі зміни можуть стосуватися як першого, так і другого туру виборів.

Як повідомляв УНІАН, Державна виборча комісія Польщі офіційно підтвердила, що вибори президента Республіки Польща, які були заплановані на 10 травня, не відбулися.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про проведення президентських виборів за допомогою пошти через пандемію коронавірусу.