Людей закликали приєднатися у ролі спостерігачів на виборах президента / radiosvoboda.org

Біля будівлі ЦВК у Мінську утворилась довга черга з людей, які хочуть подати скаргу на рішення комісії не реєструвати на президентських виборах Віктора Бабарика та Валерія Цепкала – головних суперників чинного глави держави Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожБілорусів закликали виходити на протести

Відео дня

Новому зібранню прихильників опозиційних політиків передували заяви з виборчого штабу Бабарика. Представники заарештованого противника Лукашенка проінструктували людей, що робити у випадку відмови ЦВК реєструвати кандидатом в президенти Віктора Бабарику.

Громадян попросили прийти ввечері до ЦВК і подати разом з представниками політиків скарги. Форму скарги можна було завантажити з сайту Бабарика.

Також людей закликали приєднатися у ролі спостерігачів на виборах президента, аби запобігти фальсифікаціям, та проголосувати 9 серпня за альтернативного Лукашенку кандидата або проти всіх.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія Білорусі відмовила головному супернику чинного глави держави Віктору Бабарика у реєстрації кандидатом в президенти. Раніше політика затримали й звинуватили за трьома статтями.

14 липня в багатьох містах Білорусі люди вийшли на акції протесту проти відмови ЦВК реєструвати незалежних кандидатів на президентських виборах.