Вибух у Бейруті прогримів ввечері / twitter.com/BeholdIsrael

У столиці Лівану Бейруті ввечері в п'ятницю стався вибух у районі Тавік-Джиде.

Про це повідомляє Daily Star.

За попередньою інформацією, вибухнув резервуар з горючою речовиною або газом, після чого послідувала потужна пожежа. За інформацією деяких джерел, вибухнув мазут або бак з паливом.

Відео дня

Місцеві жителі розповідають про ударні хвилі у власних будинках. В районі проходить евакуація. ЗМІ стверджують, що почули вибух біля місцевої пекарні о 20:30 за місцевим часом. Вибухом пошкоджено багато будівель і магазинів. 

Вже відомо про поранених, проте їх точна кількість поки не називається.

Вибух у Бейруті 9 жовтня: відео

Вибухи в Бейруті: що було раніше

  • Увечері 4 серпня в порту Бейрута стався потужний вибух. Згодом стало відомо, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.
  • Ліванська телевізійна станція MTV в свою чергу повідомила, що на складі було 2 тис. 750 тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах.
  • Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років. Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5.
  • 10 вересня на складі з пальним і шинами у порту Бейрута сталася пожежа.