У Ємені могли бути ліквідовані інструктори з Росії / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Хусити в Ємені були атаковані західними державами після того, як РФ офіційно повідомили про завдання ударів - США і Британія за годину до атаки направили ноти російській стороні.

РФ "не встигла повідомити Лондон і Вашингтон про протест", повідомляє "Кремлевская табакерка" в Telegram, посилаючись на відомості джерела, яке має близький зв'язок з військовими. За відомостями співрозмовника, в Ємені могли бути ліквідовані три інструктори з Росії.

"Зник зв'язок з трьома нашими інструкторами. Ймовірно, вони загинули. На жаль, їх не встигли попередити (про підготовку до атаки, - Ред.), - поділилося джерело. Співрозмовник не уточнив, чим саме росіяни займалися в Ємені.

Відео дня

На каналі йдеться, що чимало держав вивчають досвід росіян у війні проти України і користуються послугами приватних військових компаній, в яких є громадяни РФ.

Атаковані хусити - Ємен сьогодні в центрі уваги: що потрібно знати

У ніч на 12 січня стало відомо, що США і Британія атакували хуситів в Ємені, через те, що бойовики 9 січня вдарили дронами і ракетами по торгових суднах в акваторії Червоного моря. Пізніше міністр Збройних сил Британії Джеймс Хіпі сказав, що поки нові удари по хуситах не плануються.

Аналітик-міжнародник, експерт з питань Близького Сходу аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ілія Куса вважає, що поки не бачить причин говорити про розширення війни, тобто вихід її за межі тих обмежених ракетних ударів, які вже було завдано.

Вас також можуть зацікавити новини: