Заколот Пригожина в РФ провалився / скріншот

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував інформацію російських ЗМІ про арешт головнокомандувача ПКС, заступника командувача російського угруповання в Україні Сергія Суровікіна після невдалого заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина. 

"Це гарно, але російські ЗМІ не є інсайдерами. Давайте відверто, багато генералів того чи іншого рівня знали про заколот. Ви ж розумієте, що це не можна було зробити, якби тільки знав Пригожин", - заявив Подоляк в ефірі "Сніданку з 1+1" в ефірі каналу "1+1 Україна".

Як зазначив Михайло Подоляк, заколот продемонстрував втрату впливовості Путіна. За його словами, вже йде суттєва боротьба між представниками різних кланів.

Відео дня

"Вони розуміють, війна закінчиться, влада буде слабкою і вже починається перерозподіл цієї влади, післяпутінської влади. Є багато ображених. Тому що дійсно все йде за планом, але тільки цей план називається руйнація Росії. І будуть шукати винних, наприклад, серед генералів, а генерали ці не мають впливу", - каже він.

На думку Подоляка, заколот готував не тільки Пригожин, а й російські офіцери: "Там, безумовно, брали участь відповідні офіцери, які до кінця, мені здається, все ж таки все це не довели, але позначили, що це буде продовжуватися".

Пригожин, його заколот та арешт Суровікіна

28 червня видання NYT повідомило, що російський генерал Суровікін заздалегідь знав про плани Пригожина повстати проти військового керівництва Росії. У Кремлі цю інформацію назвали "спекуляцією".

Згодом російські військкори почали писати, що Суровікін перебуває в СІЗО "Лефортово" з 25 червня.

29 червня Інститут вивчення війни у своєму звіті повідомив, що Кремль може використовувати генерала армії Російської Федерації Сергія Суровікіна як цапа-відбувайла. Його можуть використовувати для виправдання можливої перебудови російського військового керівництва.

Вас також можуть зацікавити новини: