REUTERS

Україна і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписали чотири угоди про надання Києву фінансової допомоги на загальну суму 600 мільйонів євро.

Як передає власний кореспондент УНІАН, церемонія підписання відбулася сьогодні в Брюсселі в будівлі Європейської комісії в присутності віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича, першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва та віце-президента ЄІБ Вазиля Худака.

Зокрема, було підписано Угоду про фінансування Проекту модернізації української залізниці" на 150 мільйонів євро, Угоду про фінансування проекту "Вища освіта. Енергоефективність і сталий розвиток" на 120 мільйонів євро, Угоду про розвиток і модернізації логістичної інфраструктури аграрної компанії "Нібулон" на 71 мільйон євро, Угоду про підтримку малого і середнього бізнесу на 260 мільйонів євро, Меморандум про взаєморозуміння між Україною та ЄІБ.

Відео дня

Читайте такожТоргпред підрахувала ефект для України від додаткових преференцій при експорті до ЄС

Як повідомили УНІАН у Представництві Європейського Союзу в Україні 600 мільйонів євро останні з низки кредитів, що є частиною зобов'язань перед Україною, про яких ЄС оголосив у березні 2014 року.

"ЄІБ виконав своє зобов'язання на період 2014-2016 років про надання 3 мільярди євро за програмою фінансової підтримки. Мета допомоги – підтримати Україну і зміцнити її конкурентоспроможність, стійкість, енергетичну безпеку, а також поліпшити якість життя українських громадян. Ця програма є частиною пакету підтримки у розмірі 11 мільярдів євро, який Євросоюз оголосив у березні 2014 року", - зазначили в представництві.

Також повідомляється, що 150 мільйонів євро, які надасть ЄІБ на модернізацію залізниці, будуть витрачені на електрифікацію та модернізацію 253-кілометрової залізничної колії на півдні України (від Долинської до Миколаєва і від Миколаєва до Колосовки). Це допоможе в усуненні існуючих перешкод і покращить сполучення в напрямку українських портів на Чорному морі.