Журнал "Forbes" опублікував рейтинг 10 найгірших економік світу, де Україна посіла четверте місце, пропустивши вперед Мадагаскар, Вірменію і Гвінею, повідомляє BBC.

Україну "Forbes" називає країною з "перспективним фермерством і значними запасами мінеральних ресурсів" і відзначає, що вона здатна стати провідною європейською економікою.

Зате, пише видання, за показниками ВВП на душу населення Україна поступається "навіть таким країнам, як Сербія і Болгарія". Державний департамент США пояснює це складною системою регулювання, слабким управлінням, невиконанням рішень суду і корупцією.

Відео дня

Про незадовільну економічну ситуацію в країні говорять й інші міжнародні організації. Так, за підрахунками ООН, за межею бідності зараз живуть четверо з 5 українців. При цьому за останній рік українці збідніли на 10%. Україна посідає 83-е місце у рейтингу розвитку суспільства ООН, втративши 7 позицій лише за рік.

У рейтингу ж економічної свободи, який складає Світовий банк, Україна посідає 163-ю позицію - між Казахстаном і Гондурасом. Тоді як середня зарплата в Україні становить від 2 до 2,5 тисяч гривень, українські мільярдери все частіше фігурують не лише в українських, а й у солідних світових рейтингах багатіїв. Деякі експерти припускають, що погіршення економічної ситуації і подальше розшарування населення можуть призвести до зростання в Україні протестних настроїв.

Після України п`яте місце у рейтингу посідає Ямайка, за нею услід - Венесуела, Киргизстан, Свазіленд, Нікарагуа та Іран.